Now Reading
Vans Shop Riot 2022

Vans Shop Riot 2022


Po covidové přestávce se opět konečně sešly české a slovenské skateshopy, aby poměřily síly svých riderů. Jako prostor pro velké klání se zvolil přísný skatepark v Rožnově pod Radhoštěm. Sluníčko svítilo, vafle i pivo chutnalo a skejtovalo se do nesmyslů. Tento Shop Riot se rozhodně řadí mezi to nejpodařenější.

Rozvrhnutým pavoukem jsme se začali prokousávat už v 10 dopoledne a skejtovalo se do šera. Každej tým dostal víc než dost času na to, předvést maximum svých sil. Každý měl jinou strategii a bylo zajímavé sledovat přístup různých týmů. Některé jezdily společně za sebou, v jiných si každý jezdil jak chtěl. O velkou show se postaral Kubo Spál, kterej se přišel jen zabít a když to nevyšlo wallíčkem do deependu, zkusil to cavemanem do banku. Skoro se povedlo.

Do finálových battlů se nakonec dostala čtveřice Skatelocal, Darkslide, Picnic a Streetmarket. V boji o třetí ze sebe vytáhli maximum Darkslide a poslali tak k bramborám Skatelocal. Velký překvapení celýho závodu byl mlaďas Alex Rajna, kterej ve svých 14 letech mezi velkejma vůbec nezaostával, ba naopak. Nejostřejší battle proběhl v úplným finále mezi Picnicem a Streetmarketem. V tu dobu už byla tribuna plná, až se šrouby prohejbaly a atmosféra byla tím pádem k nezaplacení. Oba týmy vracely jak ve Skate 3 a rozhodnout o vítězi nebylo vůbec lehký. Porota se nakonec po bujných výměnách názorů rozhodla pro Streetmarket. Rišo Tury, Jirka Hronek a Smouví si tak domu odváží 1500 euro a postup do Evropskýho finále v Berlíně. Picnic domu dovezl pěknejch € 1000 a Darkslide € 750.

Ikdyž se zdálo, že na besttrick už nikdo nebude mít sílu, nakonec se to vyhajpilo do magora. Hned ze začátku tam Štěpán ve svým klasickým stylu vyslal 2 triky na největším railu v parku. Potom dlouho nic a až když přišla podpora v podobě celý tribuny ve skateparku, padly ještě 2 luxusní triky. Jirka Hronek udržel novar z noslu a Leslie udělal nejgangsterštější flip bektel flip pod sluncem. Prize money se nakonec muselo rozdělit, protože nikdo nevěděl, komu vlastně patří.

Video: Tonda Záhorka
Foto: Peter Mercell

© 2023 Board Magazine. 
All Rights Reserved.